2011-12-29

Använd din iPhone 4 som projektor

Detta är inte är ett inlägg som handlar om appar utan ett tillbehör till iPhone. The Case Factory säljer en "kappa" till iPhone 4 som tillåter att man projicerar film, presentationer samt Youtube-material där man önskar. Jag har testat denna och hade gärna sett att man skulle kunna visa appar mm från telefonen för att på så sätt kunna ha snabba genomgångar i hur en app fungerar eller liknande. Nu fungerar det inte, skulle tro att det fungerar om man jailbreakar telefonen men det har jag inte testat så det är inte säkert.

Extra inlägg den 30/12 -11, jag har fått meddelande från Case Factory som förtydligar lite det som jag inte säger helt tydligt i filmen, tack för det:

Kul att du gjort en demo-film. Anledningen till att all information inte visas i projektorn är att vissa appar inte stödjer "Video Out". Dvs möjligheten att skicka signaler till telefonens videoutgång. Begränsningen ligger inte i själva projektorn utan i kombinationen av App vs. operativsystem. På vår Facebook-sida ger vi tips på appar som gör bildvisningen bättre genom projektorn. Samt en app som gör det möjlig att projicera webbsidor. Ta en titt här:http://www.facebook.com/pages/The-Case-Factory/195152210577215 Här får du även en detaljerad lista på appar som stödjer TV-out:http://www.cywee.com/docs/TV-Out_Apps.pdfHoppas detta gör att du kan få ut ännu mer av projektorn.

Jag har gjort en liten film som visar på hur projektorn fungerar.


Projektor till iPhone 4/4s
Pris: 1895
Säljs av: The Case Factory

2011-12-28

Lego-Life of George

Alla gillar LEGO, men för den som vill ha en lite annorlunda och helt klart rolig utmaning så rekommenderas Legos Life of George. Detta är ett paket med ett antal byggklossar som beställs från Apple Store för 279 kronor. Det hela går ut på att man via iPhone-appen (som är gratis) får i uppdrag att så snabbt som möjligt bygga ihop en figur och så snart man är klar så skannar man in figuren med hjälp av iPhonens (eller den senaste iPod-touchen som har kamera) kamera.

Detta är enligt Lego ett spel för de som är 14 år eller äldre vilket är helt missvisande. Det fungerar toppen för yngre barn, kanske t.o.m ännu bättre för dem som är flinka i fingrarna och som vill ha såna här utmaningar. Det som dock kan krångla lite är själva inskanningen, det krävs lite träning innan man får till det bra.

Nedan kan du ta del av en film där min son på tio år löser en uppgift.


Namn: Lego: Life With George
Kategori: Nytta/Nöje
Operativsystem: iPhone 3GS, 4, 4s, iPad2 samt iPod Touch senaste version)
Pris: gratis (dock krävs själva spelet som kostar 279 kr)