2012-01-10

Cloudon-redigera i officeverktyg på iPad

Cloudon är en app för iPad som möjliggör att kunna öppna och redigera i t.ex. word- och Powerpointdokument samt att skapa nya office-dokument direkt på iPaden. Detta har inte gått tidigare men Cloudon gör just detta. Genom att koppla ditt Dropbox-konto till Cloudon så kommer du åt alla dina dokument och de som du skapar direkt på iPaden läggs upp på Dropbox.Detta innebär att formateringar mm kvarstår och ändras inte då du annars är tvungen att nyttja tex. Apples Pages som dessutom kostar några kronor. Cloudon är än så länge gratis men inte alldeles enkelt att hantera, särskilt svårt är det att komma åt fliken längst till vänster i menyn som heter File, man kommer istället åt en programknapp i Cloudon som gör att man stänger själva filen, lite meckigt men kanske kommer detta att ändras för jag antar att det är fler än jag som har problem med detta. Men i övrigt går det att nyttja samtliga funktioner som man annars vill åt i t.ex. word, såsom spåra ändringar t.ex.

Appen finns inte att ladda ned i Svenska iTunes utan det krävs ett konto i USA för att få ned appen. Sedan så har jag förstått att man från och till varit tvungen att stänga möjligheten till fler konton då intresset för Cloudon varit stort.

NamnCloudon (just nu bara i iTunes store i USA)
Kategori: Produktivitet
Operativsystem:iPad 
Pris: Gratis 

2012-01-02

King of Math-Matte med spänningUnder mellandagarna har jag introducerat ett mattespel för familjen, ett spel som faktiskt både är utmanande och roligt och dessutom rätt svårt desto längre man kommer in i spelet. Spelet heter King of Math och bygger på att man kommer upp i högra status desto mer man klarar. Faktum är att det är ett spel som definitivt skulle kunna fungera väl att nyttjas i skolan. Man får ingen bred förståelse för matematik men däremot kan spelat fungera som en "trigger" för att vilja och kunna förstå mer.

Spelet börjar på en enkel nivå (det är denna nivå som är gratis) för att successivt bli svårare och svårare. De olika räknesätten som finns med utöver de fyra grundläggande är: Räknelära, Geometri, Bråk, Potenser, Statistik och ekvationer.

Även om man inte gillar matte särskilt mycket så är detta ett spel som engagerar och utmanar. Eller vad säger ni pedagoger? 

NamnKing of Math
Kategori: Nöje/Utbildning
Operativsystem: iPhone, iPad och iPod Touch
Pris: Gratis (extraövningar 7 kronor)