2012-03-11

Metalldetektor i telefonen

Har du någonsin tappat något metallföremål i t.ex. gräsmattan och du vet på ett ungefär var du tappade den men kan inte finna den. Då har du troligtvis en telefon med dig men knappast en metalldetektor. Eller kanske har du det, appen Metal Detector ska i alla fall fungera under goda förhållanden som just detta. Om du installerar appen på din iPhone och riktar den övre sidan (den som har en hörlursingång) ned mot t.ex. gräsmattan så kan du om du har tid kanske finna det du tappat. Appen nyttjar samma teknik som för kompassen som finns i iPhone och mäter magnetfält. Det som är mest intressant med detta är att nya användningsområden hela tiden dyker upp inom denna mobila utveckling. 

NamnMetal Detector 
Kategori: Nytta
Operativsystem:iPhone (kommer till Android under våren) 
Pris: Gratis

2012-03-08

Zombies, Run


Har du tröttnat lite på ditt vanliga löparGPS-program som endast berättar hur långt du har sprungit och annan information. Behöver du boosta upp din löpning lite och göra det hela till ett spel. Då är Zombies Run ett gott alternativ. Zombies, Run handlar precis om Zombier och du kommer på din löprunda att få ett uppdrag och under löpningens gång så gäller det att hålla undan för Zombier. Om de kommer för nära och i kapp dig så är det klippt. Faktum är att det är lite stressande att höra flåset av en Zombie bakom sig samtidigt som man får information om att de närmar sig snabbt och att du bör öka tempot. Det är roligt och annorlunda. I och med att man får lite snack emellan låtarna från andra personer som finns med som aktörer i spelet så blir det hela rätt så levande. Man lever sig in i att man faktiskt är i ett öde-land där endast Zombier finns och det gäller att ta sig till basen för skydd.

På vägen plockar man upp en del olika föremål som man kan ha nytta av sedan så spelet slutar inte bara med löpningen.

Är det värt att testa...ja för dig som annars har en löparGPS och tycker att det blivit lite tråkigt att lyssna till de röster man hör under löpningen från programmet man nyttjar så är det ett alternativ.

Namn: Zombies, Run 
Kategori: Hälsa
Operativsystem:iPhone (kommer till Android under våren) 
Pris: 55 kronor