2012-05-20

Bilnavigering med mobilen-Waze


Bara för en kort tid sedan köpte man GPSer med tillhörande kartprogram för dyra pengar till bilen. Idag behövs inte det då mobilerna är utrustade dels med GPSer och kartor är billiga och ibland t.o.m gratis. Waze har jag tidigare nämnt i denna blogg men med den senaste uppdateringen så är Waze ett mycket intressant alternativ till kommersiella navigeringsprogram. Waze bygger på alla användares uppgifter vilket innebär att vi tillsammans bygger tjänsten och även kan rapportera in om det finns några trafikstockningar eller om det finns någon olycka på vägen. Detsamma gäller om det finns några poliskontroller på vägen. Vidare så kan man knyta kontakt med andra Waze-användare vilket är lite kul, jag kan alltså se om jag möter någon som också nyttjar appen.
Hållaren från MrGizmo

Problemet är ofta när man har mobilen som navigator att man inte kan lägga mobilen på något bra ställe utan det krävs någon sorts mobilhållare som på ett enkelt sätt håller upp mobilen. Att sitta och fippla med mobilen samtidigt som man kör är direkt livsfarligt. Jag har testat en bilhållare till iPhone 4 som jag fick av MrGizmo och som fungerar mycket bra. Det som är fiffigt med den är den böjbara men ändå styva armen som ger möjlighet till en mobil som sitter fast mycket bra. Jag valde att sätta telefon med hållare på fönsterrutan som sitter i dörren istället för att frontrutan skall skymmas av GPSen, detta blir mycket bra då jag blir mindre störd av utrustningen.

 I och med att armen sitter fast med en sugpropp så innebär det att jag kan stänga dörren utan att hållaren ramlar av, även mobilen kan sitta kvar i hållaren då den sitter stadigt.

Mobilhållaren märks knappt när den sitter på dörrens ruta.
Så om du bara har en mobil och köper en billig hållare till så har du ett komplett navigeringssystem i din bil. Det bör dock understrykas att alla navigeringssystem drar rejält med ström så se till att ha en laddare till din mobiltelefon med dig i bilen, du lär behöva det.

ProgramWaze
Kategori: Nytta
Operativsystem: Nokia, iPhone, Android, Blackberry
Pris: Gratis

No comments: