2012-04-22

Ställ in din Google-mail som Outlook Exchange


 Ett problem med iPhone är att det är svårt att nyttja t.ex. iPhonens almanacka i din telefon för att synka mot Googles kalender. Problemet uppstår inte minst om du skriver in något i kalendern i din dator och så synkas det inte mot kalendern i iPhonen. Detsamma gäller också kontakter.Visserligen går det att nyttja Google appen till detta men poängen är att slippa ha två olika kalendrar när man faktiskt kan nyttja samma kalender till flera olika tjänster.

För att åstadkomma detta behöver du ställa in Gmail din iPhone men inte genom att klicka på Gmail-ikonen utan istället Microsoft Exchange. Vilket du gör under Inställningar-> E-post, kontakter, kalender -> Lägg till konto. Då får du upp skärmen som du ser till vänster.

Fyll där i dina Gmail-uppgifter men kom ihåg att fylla i även @gmail.com, dvs hela dressen. Lämna fältet domän-uppgift tomt. Skriv sedan in användarnamn, kom ihåg att även där skriva in ditt gmailkontos användarnamn, även här med @gmail.com, dvs i bilden till vänster ska det stå namn@gmail.com även under Användarnamn vilket det inte gör i denna bild. Fyll i ditt lösenord därefter.

Skriv in en beskrivning för vad ditt konto ska heta.Därefter får du troligtvis frågan om vilken server som det är som gäller, fyll där i m.google.com 

När detta är klart har du nu ställt in så att du kan synka almanackan i din iPhone/iPad mot din Gmail vilket innebär att om du lägger in en post i almanackan så syns den i din Google-kalender.
Kom dock ihåg att välja rätt kalender när du lägger in din kalenderpost. Om du ser till bilden till vänster finns det flera kalendrar att välja mellan, välj nu kalendern för det konto som vi just skapat. Om du vill ha fler kalendrar samtidigt (du kanske har ett till exchangekonto t.ex.) så måste du komma ihåg att lägga in din kalenderpost under "rätt" kalender så att posten verkligen dyker upp i din gmail-kalender. Det gör du i så fall när du skapar en ny kalenderpost och där väljer rätt kalender. Se bild nedan:
Till vänster väljer man vilken kalender man skall lägga in posten i under "kalender".1 comment:

Jade Graham said...

which are available to Google Apps for Business and Education customers. gmail new account login