2011-09-05

Moodagent - musikapp för humöret



Kanske kommer en app som Moodagent att försvinna inom kort. Detta då denna app skannar igenom de låtar som man har på sin mobila enhet för att sedan kunna skapa låtlistor som baseras på ens egna humör. Varför den försvinner, åtminstone i denna form, är för att snart lär vi inte ha musik i våra enheter utan strömma dem via "molnet".  Idén är dock kul och appen är på intet sätt ny men värd att nämnas ändå. Det går alltså ut på att enkelt välja vilken sorts musik jag vill lyssna på och där jag kan välja mellan kategorierna "happy", "angry", "sensual", "tender" och "tempo" och en spellista visas därefter nedanför med de låtar som den valt ut. Det går också att kombinera flera kategorier, för visst kan man vara lite arg och vilja ha lite tempo samtidigt?

Det går även att få rekommendationer på sådan musik som man just lyssnar till samt även att dela sina spellistor eller låtar med andra.

Moodagent finns för de flesta mobiler och kommer i en gratisversion som dock har reklam samt en utan reklam för 36-38 kronor. Och om inte denna funktion snart kommer i t.ex. Spotify eller Wimp så skulle jag bli lite förvånad.

På tal om musik och spellistor så måste jag bara nämna sidan/tjänsten Spotalike, det finns ingen app för denna men det är ändå värt att känna till.


Namn: Moodagent
Kategori: Musik
OperativsystemNokiaiPhoneAndroidBlackberry
Pris: Gratis med reklam eller 36-38 kronor utan reklam

No comments: